Bakgrund
Ny forskning visar att fördelarna med att stå är betydligt fler och större än man tidigare trott – exempelvis fördubblas kaloriförbränningen. Avlastande ståmattor har varit en del av Mattings sortiment under många år, men försäljningen har inte tagit fart. Samtidigt har svenska arbetsplatser investerat miljontals kronor i höj- och sänkbara bord, men 85 procent av användarna utnyttjar dem aldrig.
Utmaning
Att det är hälsosamt att variera sin arbetsställning kanske är känt på marknaden men väldigt få reser sig ur stolen, trots att de har ett justerbart skrivbord. Vår utmaning blev att skapa ett verktyg både för att kunna belysa den stora nyttan med att stå upp och jobba samtidigt som det skulle trigga igång lusten att bryta gamla vanor och utmana såväl sig själv som arbetskamraterna att göra det samma. Att få fler att stå upp vid sitt skrivbord skapar även behovet av att köpa de avlastande arbetsplatsmattorna, och därmed öka Mattings försäljning.
Lösning
Vi lanserade världens första ståmaraton. Webbapplikationen StandUp Marathon håller koll på hur många timmar du stått, hur många extra kalorier du förbränt och vilken distans det motsvarar i ett virtuellt maratonlopp genom New York. Du kan hela tiden följa din avatar via Google Maps, och se hur du tar dig fram på New Yorks gator. Via Facebook kan du bjuda in, peppa, jämföra ståtistik och tävla mot dina vänner. Mattings försäljning av ståmattor ökade med över 400 procent jämfört med föregående år.
Vill du veta mer? Kontakta:
Linda Andrén, strateg och kundansvarig
+46 (0)70 - 32 99 405 | linda.andren@consid.se
Back to Top