Bakgrund
Att snarka är ett stort problem. Både för den som snarkar, men också för partnern. Många mår dåligt både fysiskt och psykiskt. 10 procent av alla män i åldrarna 30–40 år snarkar, 20 procent av de mellan 50–60 år. Motsvarande siffror för kvinnor är ungefär hälften. Nastent är ett nytt varumärke med en unik produkt som ska lanseras på den svenska marknaden (som är överfylld av snarkprodukter som lovar guld och gröna skogar).
Utmaning
Vi ville få luttrade snarkare (och deras partners) att våga tro på och testa ännu en ny produkt. De hade ingen relation till varumärket så det handlade mycket om att bygga förtroende. Tester visade att det kunde finnas ett motstånd och en känsla av obehag att stoppa upp något i näsan och ned i svaljet. Så hur skulle vi få målgruppen att sänka garden och prova produkten?
Lösning
Med humor lyfte vi fram situationer som snarkaren och/eller snarkarens partner känner igen. All kommunikation skedde i sociala kanaler. Där fick vi även spridning via interaktion och delningar. All säljtrafik gick till kampanjsidan där mer information presenterades samt länk till e-handel där det gick att köpa produkten. Konceptet ”Sluta snarka, njut av tystnaden” blev det genomgående temat i all kommunikation.

Vill du veta mer? Kontakta:
Linda Andrén, strateg och kundansvarig
+46 (0)70 - 32 99 405 | linda.andren@consid.se
Back to Top