En ny tomte för en säkrare jul
Levande, bortglömda ljus som glimrar i träljusstakar och snustorra granar på armlängds avstånd från öppna spisen. Julen är mysig, men ack så brandfarlig. I en kampanj för Räddningstjänsten Östra Götaland skapade vi en ny, säkrare sorts tomte.
Lösning
Folk lyssnar på kändisar, och vem är julens största kändis, frågade vi oss? Tomten såklart. Utifrån det skapade vi karaktären Brandtomten, en brandgul tomte helt fokuserad på att brandsäkra människors hem. Vi tog fram en kampanjplattform och en kampanjwebb där människor kunde tipsa Brandtomten om vilka han skulle besöka och skänka gratis brandvarnare och brandfiltar till. För att skapa uppmärksamhet kring Brandtomten arbetade vi fokuserat i sociala medier, samt med PR.
Resultat
Brandtomten blev en succé. Under kampanjperioden 1-23 december skickade närmare 1000 personer Brandtomten på uppdrag. Av dessa hann han med ca 300 hembesök i RTÖGs verksamhetsområde Norrköping, Linköping, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg. På Facebook uppnådde vi en räckvidd på ca 600 000 personer och kampanjwebben hade ca 6000 visningar.
Vill du veta mer? Kontakta:
Douglas Lindevall,  Affärsområdeschef
+46(0)709-77 10 03 | ​​​​​​​douglas.lindevall@consid.se
Back to top